معرفی معاونت پژوهشی و فناوری
معاونت پژوهشی و فناوری به عنوان رکنی از ارکان اصلی دانشگاه برای پشتیبانی تحقیق و پژوهش، تسهیل فعالیت های پژوهشی اساتید و محققان و برنامه ریزی و ارزیابی فعالیتها جهت زمینه سازی تولید علم و تحقق مرجعیت علمی وظایف کلان زیر را برعهده دارد:
- طراحی نقشه جامع و نظامنامه پژوهشی پردیس خواهران بر اساس اهداف کلان دانشگاه
- تولید علم و ارتقاء کمی و کیفی پژوهش در حوزه علوم انسانی ـ اسلامی
- شناسائی و جذب بانوان پژوهشگر
- نشر و ترویج مطالعات پژوهش محور در قالب تالیفات علمی همراه با فناوری نوین
- بهبود مستمر کارایی و اثربخشی عملکرد حوزه
- توسعه و غنی سازی عملکرد پژوهشی محققان پردیس خواهران
- توسعه کالبدی و تسهیل دستیابی به منابع و امکانات پژوهشی
- درصدد تولید علم و نظریه پردازی در عرصه علوم انسانی ـ اسلامی است که بتواند تربیت محققان و ارتقاء سطح علمی ـ پژوهشی اساتید و دانش آموختگان باشد.
این معاونت وظایف فوق را بر اساس برنامه ریزی انجام شده توسط اداره ها و دفاتر زیرمجموعه خود انجام میدهد:
الف : اداره کل پژوهش ؛ با هدف تقویت و رشد فعالیتهای علمی و تحقیقی اساتید، محققان و دانشجویان با رویکرد اسلامی، جذب بانوان اساتید و پژوهشگر متخصص جهت همکاری و تعامل علمی- تحقیقی، جذب دانش آموختگان دانشگاه در فعالیت های مختلف پژوهشی.
اداره کل پژوهش متشکل از دفتر مطالعات و تحقیقات علمی، دفتر مطالعات و تحقیقات دانشجویی و دفتر نشر آثار متون علمی است که جهت تحقق اهداف خود تلاش می نماید.
1ـ دفتر مطالعات و تحقیقات علمی؛ ایجاد و تقویت انگیزه برای تولید علم و انجام تحقیقات پژوهش محور بر اساس تعامل با محققان و پژوهشگران، هدفمند نمودن تحقیقات و پژوهش ها بر اساس اولویت های تعیین شده و نیازهای جامعه، جذب محققان (اعم از اساتید، اعضاء هیأت علمی ، دانش آموختگان) و ترغیب ایشان در انجام پژوهشهای علمی و ارتقاء سطح علمی اساتید، اعضاء هیأت علمی، دانش آموختگان از وظایف دفتر میباشد.
2ـ دفتر نشر متون علمی؛ چاپ و توزیع کتب، طرح های پژوهشی، درسنامه ها، مجموعه مقالات، حمایت از پایان نامه های برتر دانش آموختگان دانشگاه در راستای نیاز گروه های آموزشی ـ پژوهشی در سطح دانشگاه و سایر مؤسسات علمی ـ تحقیقاتی، انتشار مقالات علمی-پژوهشی برای پاسخگویی به شبهات علمی در حوزه پژوهش های مسأله محور، مقایسه ای و میان رشته ای با رویکرد علوم انسانی اسلامی از جمله وظایف دفتر نشر متون علمی است.
3ـ دفتر مطالعات و تحقیقات دانشجویی؛ توانمندسازی دانشجویان دوره کارشناسی برای مطالعات پژوهش محور و آموزش نرم افزارهای تخصصی و رایانهای به دانشجویان، جذب اساتید راهنما و کارشناسان پژوهشی متخصص، برگزاری دوره های تربیت محقق و شناسایی دانشجویان نخبه و پرورش استعدادهای آنان از طریق تشکیل انجمن های علمی ـ دانشجویی از فعالیت های این دفتر است.
ب : اداره انفورماتیک و اطلاع رسانی؛ خرید سخت افزارها و نرمافزارهای مرتبط و همسو با فعالیتهای دانشگاه، جهت ایجاد زیر ساختهای لازم شبکه ای و تهیه بستر مناسب اینترنتی و ارائه خدمات رایانهای، اشتراک با بزرگترین بانک اطلاعاتی نشریات کشور «مگیران» و بانک اطلاعاتی نمامتن و تهیه نرمافزار از جمله تلاشهایی است که اداره انفورماتیک جهت ارائه خدمات به منظور استفاده اساتید و دانشجویان دانشگاه می نماید.
ج: اداره کل کتابخانه و اسناد علمی؛ پاسخگویی به نیازهای علمی، اطلاعاتـی جامعه دانشگاهی به موازات برنامههای درسـی و پروژههای تحقیقی مجموعه ای با بیش از 90000 جلد منابع مکتوب و غیرمکتوب فارسی، عربی و لاتین در حوزه علوم انسانی و معارف اسلامی از جمله موضوعات تخصصی فقه و اصول، فلسفه و کلام، ادیان و عرفان، حقوق و علوم سیاسی، مدیریت، روانشناسی و علوم تربیتی و نیز موضوعات دیگر میان رشتهای هماهنگ با سیاستهای آموزشی پژوهشی دانشگاه گردآوری نموده است. علاوه بر این منابع علمی غیرمکتوب شامل: نشریات تخصصی، پایاننامهها، جزوهها ، اسناد و نسخ خطی، نقشـه ، نمودار، نوارهای کاست، انواع فیلم و عکس را جهت غنی سازی مجموعه کتابخانه در بخشهای مختلف آرشیو نشریات، مرکز اسناد، سمعی بصری و نوارخانه، خدمات فنی، فهرستنویسی، آمادهسازی و سازماندهی می گردد.
برای آشنایی با معاون پژوهشی و فناوری اینجا کلیک کنید.